Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Ook heel leuk
Trendy dameskleding. Betaalbaar & kwaliteit

In de media

25 mei 2020 - Interview met Succes met je Webshop
Een tijdje terug werd ik geinterviewd door 'Succes met je Webshop'; hét bedrijf van Astrid van der Made; bekend als de nr. 1 e-commerce-expert voor ambitieuze webwinkeliers en auteur van het boek 'Meer verdienen met je webshop'. Hieronder lees je het volledige artikel wat ook hier te lezen is op de Blog van Succes met je Webshop.
 

Achter de schermen: My Sweet Lifestyle & More
Janine is al haar hele leven een creatief persoon. Vroeger al was ze altijd aan het knutselen, sieraden maken en tekenen. Waar het begon als een hobby is het nu uitgelopen op het runnen van haar eigen webshop: My Sweet Lifestyle & More. We vragen Janine hoe het leven als webwinkelier eruit ziet.

Ontwikkeling

“Vanaf 2013 ben ik hobbymatig begonnen met het maken van diverse schelpenaccessoires waaronder schelpenhangers, -spiegels en -lijsten, die ik vervolgens via mijn Facebookpagina verkocht. Ik ging steeds meer producten verkopen, stond op diverse markten en ging workshops geven. Daarom heb ik mij in 2015 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ineens was mijn hobby een echt bedrijf geworden!”

Janine verkoopt steeds meer handgemaakte sieraden en modeaccessoires en alle bestellingen gaan via Facebook. “Dat was nogal omslachtig dus heb ik in februari 2019 ervoor gekozen om een webshop te openen. Hierdoor kan ik mijn gehele collectie veel meer geordend laten zien en kunnen klanten gemakkelijk bestellen en betalen. Na eerst 3 weken een gratis versie te hebben geprobeerd, was ik er al snel achter dat dit echt iets was wat ik graag goed wilde aanpakken. Op 1 februari 2019 had ik een eigen domeinnaam, kon ik onbeperkt producten in mijn webshop plaatsen en konden mensen mijn site veel gemakkelijker vinden! De orders verlopen sindsdien grotendeels automatisch, wat mij een heleboel tijd scheelt ten opzichte van het contact wat normaal via Facebook verliep.”

Persoonlijke aandacht

Janine ziet haar klanten niet als een nummer. “Ik vind vooral het persoonlijke stuk erg belangrijk. Zelf ben ik het gezicht van mijn bedrijf en vind het belangrijk dat ik vertrouwen opbouw bij mijn klanten. Ik wil graag dat ze weten wie ik ben en dat we echt contact hebben. Ik wil dat mijn klanten het gevoel hebben dat ze goed geholpen worden, persoonlijke aandacht en eerlijk advies krijgen. Iedere bestelling verpak ik met veel liefde; groot of klein. Daarbij ontvangen de klanten een handgeschreven kaartje met een leuk cadeautje, zodat ze extra blij worden bij het openen van hun bestelling.”

Een dag uit het leven van een webwinkelier

Hoeveel tijd Janine kwijt is aan haar webshop kan ze niet precies zeggen. “Dat is een lastige vraag voor een duizendpoot/chaoot als ik :D!” Naast het runnen van haar bedrijf werkt ze ook fulltime als Leerkracht Basisonderwijs en zijn ze druk met het verbouwen in hun toekomstige droomhuis. “De uurtjes die ik besteed aan mijn webwinkel zijn vooral ‘s avonds, in het weekend en in de vakanties. Werkelijk iedere vrije minuut besteed ik dan aan mijn bedrijf. Op de doordeweekse dagen dat ik werk, begint mijn avond vaak met het checken van mijn mail; heb ik nieuwe bestellingen, berichtjes van klanten of misschien reacties op een social media bericht wat voor eerder die dag ingepland was? Daarna ga ik beginnen met het reageren op berichtjes, inpakken van bestellingen en ze vervolgens aanmelden bij de pakketbezorger, waarna ze de dag later vaak op de post gaan. Op een vrije dag of in het weekend ga ik er tussendoor vaak op uit om mooie productfoto’s te maken, nieuwe collectie in te kopen, workshops te geven of op diverse markten en braderieën te staan.”

Ook het werken aan social media berichten, het optimaliseren van de webshop, het maken van productfoto’s, contact leggen met klanten, schrijven van teksten en hoort er allemaal bij. “Ik zie het runnen van mijn bedrijf niet als werk; maar echt als passie. Ik vind het zo onwijs leuk om te doen dat ik er alleen maar energie van krijg.”

Workshops

“Workshops geven en op markten of braderieën staan vind ik het allerleukste om te doen. Waarom? Omdat ik dan echt contact leg met de mensen en fysiek aan het lesgeven of verkopen ben. Het minst leuke vind ik het administratieve stukje; ik ben niet echt gestructureerd en van het zien van allerlei cijfertjes raak ik de draad al kwijt. Gelukkig is mijn moeder administratief medewerkster en doet zij alle rompslomp wat te maken heeft met die cijfertjes.”

Focus

Gestructureerd werken is niet de sterkste kant van Janine. “Om niet met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn maar mijn focus te richten op 1 ding, dat is nog weleens een uitdaging. Doordat ik vaak met meerdere dingen tegelijk bezig ben, gaat er veel kostbare tijd verloren die ik veel beter had kunnen besteden. Ik kan met 300 dingen tegelijk bezig zijn en als ik denk even niks nieuws te hebben, verzin ik wel weer iets om mee aan de slag te gaan. Daar word ik zelf ook wel onrustig en chaotisch van.”

Webwinkelsoftware

“Ik werk via Mijnwebwinkel. Deze kwam ik bij diverse ondernemers tegen en ik vond het altijd hele mooie, overzichtelijke websites. Ik heb voor deze software gekozen omdat het programma erg gebruiksvriendelijk is en je gemakkelijk jouw eigen webshop kunt vormgeven en opbouwen. Je hebt veel opties voor het bedrag wat je per maand betaald en het ziet er erg professioneel uit. Ook is de support die je erbij krijgt gewoon TOP! De klantenservice helpt je perfect als je ergens niet uitkomt en de vragen die je hebt worden altijd snel beantwoord.”

Zichtbaarheid

Janine is heel actief op social media. “Ik probeer naast mijn producten ook meerdere kanten van mezelf en een kijkje achter de schermen te laten zien. Daarbij stimuleer ik mijn klanten om een recensie achter te laten in het online gastenboek, zodat nieuwe klanten een goed beeld van mij, mijn producten en mijn bedrijf krijgen. Mond-tot-mond reclame werkt altijd nog erg goed merk ik wel en via Google blijk ik toch ook steeds beter vindbaar te zijn, al is daar nog wel wat werk aan de winkel.”

Als je opnieuw zou beginnen, wat zou je dan anders aanpakken?

“Vooraf meer stil staan bij het maken van een goed plan. Ik ben er zelf echt vrij onverwachts ingerold en het is eigenlijk allemaal zo gelopen, maar door de jaren heen heb ik veel verschillende items verkocht en diverse stijlen gehad. Ik ben mezelf nu bewuster van mijn doelgroep en probeer mijn producten daarbij aan te laten sluiten.”

Showroom

Ook aan de toekomst wordt gedacht! “Aan het huis wat we gekocht hebben en druk aan het verbouwen zijn, zit een aanbouw die wordt omgetoverd tot mijn eigen shop/ showroom aan huis. Supertof dat ik dan eindelijk mijn gehele collectie lekker kan uitstallen en een eigen winkel kan inrichten. Deze zal voornamelijk gebruikt worden voor het uitstallen en laten zien van mijn webshopvoorraad, maar ik ben ook van plan om dan leuke kledingparty’s te geven en diverse workshops te organiseren. Ik kijk er zo onwijs naar uit om de ruimte helemaal in mijn stijl op te knappen, mijn spullen mooi uit te stallen en klanten te mogen ontvangen aan huis!”

Wat is de belangrijkste tip die jij gekregen hebt?

“Ik moet zeggen dat ik van diverse ondernemers al hele goede tips heb gekregen en die ook wel toepas, maar ik doe het meeste vanuit mijn gevoel. Ik wil namelijk ook dat mijn bedrijf een persoonlijke uitstraling blijft houden. Dat mijn klanten mij aan de manier waarop ik dingen deel blijven herkennen. Blijf dicht bij jezelf, pas de kennis die je opdoet maar wel op jouw eigen manier.”

Janine heeft nog een cadeautje speciaal voor jou. Met de code MSLS19 ontvang je 10% korting op je bestelling! "

 

Over de schrijver

Astrid van der Made

Ik ben Astrid van der Made, #1 e-commerce expert voor ambitieuze webwinkeliers en auteur van het boek 'Meer verdienen met je webshop'. Mijn missie is om jou te helpen met het laten groeien van je webwinkel. Zodat je meer voldoening uit je werk haalt en financieel niet meer afhankelijk bent van je partner of een tweede baan. Ik weet uit ervaring tegen welke problemen en frustraties je aanloopt bij het runnen van een webwinkel. En hoe je deze kan ombuigen naar iets dat wél werkt.
 


25 april 2020 - In de krant!
Onderstaand interview heeft in de zaterdageditie van de PZC gestaan in de rubriek 'Doordeweeks'. Maar liefst een hele pagina was er mee gevuld in de papieren versie van de krant! Hieronder lees je het gehele online stuk.

Janine Dorst uit Oosterland is door de weeks schooljuf op de Kirreweie

Janine Dorst uit Oosterland is door de weeks schooljuf op de Kirreweie © Marieke Mandemaker

Janine staat doordeweeks voor de klas en in het weekend verkoopt ze kleding: ‘Een week zou meer dagen mogen hebben’

Janine Dorst (23) uit Oosterland staat doordeweeks voor de klas op basisschool De Kirreweie in Burgh-Haamstede. In het weekend en avonden is ze druk met haar webshop en staat ze op markten en braderieën om kleding, modeaccessoires en handgemaakte sieraden van haar eigen merk My Sweet Lifestyle & More aan de vrouw te krijgen. ,,Ik loop daar niet zo mee te koop.”

Gerrit van Loon 25-04-20, 07:30

Janine is een nuchtere en enthousiaste Zeeuwse meid geboren en getogen in Oosterland. Op dit moment samen met haar verloofde druk met de verbouwing van hun toekomstig droomhuis. Daarin moet ook een showroom komen voor haar webshop. Van jongs af aan had ze maar één grote droom: juf worden. Na de Pontes in Zierikzee volgde ze de opleiding Onderwijsassistent op het Scalda in Goes om erna door te stromen naar de Pabo op de HZ in Vlissingen.

"In mijn gedachten is de showruimte al honderd keer ingericht"

‘Over de opening heb ik regelmatig gedroomd’

,,Ik speelde met mijn broertje vroeger al ‘schooltje’. Ik de juf, hij de leerling. Verzon ik allerlei opdrachtjes die hij moest uitvoeren. Was hij dat niet van plan, dan trad zijn grote zus wel even op.” Nu is ze fulltime juf. ,,Het contact met de kinderen, ouders en collega’s vind ik fantastisch. En ook het ondernemen en runnen van mijn eigen bedrijf is ontzettend leuk. Contact met klanten, het continu zoeken naar nieuwe items, het maken van nieuwe sieraden en tijd besteden aan mijn webshop en social media, heerlijk. In ons huis dat we vorig jaar november kochten zit een perfecte showroomruimte. Daar kan ik straks niet alleen mijn voorraad netjes uitstallen, maar ook workshops geven en kledingparty’s organiseren. Zodra deze droom realiteit is geworden wordt het natuurlijk gevierd met een grote opening. Tot die tijd blijf ik lekker fantaseren over hoe die ruimte er straks uit gaat zien. In mijn gedachten is de showruimte al honderd keer ingericht. Over de opening heb ik regelmatig gedroomd.”

Janine Dorst (links) is in het weekend verkoopsters van o.a. kleding en sieraden in haar eigen webshop My Sweet Lifestyle rechts Dineke Melaard-Saarloos die kleding past en sieraden bekijkt bij Janine

Janine Dorst (links) is in het weekend verkoopsters van o.a. kleding en sieraden in haar eigen webshop My Sweet Lifestyle rechts Dineke Melaard-Saarloos die kleding past en sieraden bekijkt bij Janine © Marieke Mandemaker

De puurheid van de kinderen

Juf zijn tijdens gesloten scholen is anders, al schakelden alle basisscholen op Schouwen-Duiveland snel. ,,Grappig eigenlijk hoe we hiermee ook weer uit onze comfortzone worden gehaald en hoe creatief we ermee omgaan. We hebben zelfs met alle collega’s van de school een ‘Thuis-Koningsspelen’ aangeboden. Alles om kinderen enthousiast te maken en leuke activiteiten die de school normaal organiseert niet voorbij te laten gaan. Het verloopt allemaal eigenlijk vrij soepel voor mijn gevoel. Ik heb ook heel veel bewondering voor mijn collega’s en vooral alle ouders die hun kinderen thuis begeleiden. Wat een toppers. Het meest mis ik toch de kinderen. De sfeer in de klas en hun heerlijke opmerkingen, acties en puurheid geven mij het grootste plezier in mijn werk. Aan de ene kant heb je samen de grootste lol, aan de andere kant ben je een veilige factor voor ze als het even wat minder gaat.”

Het meest mis ik toch de kinderen. De sfeer in de klas en hun heerlijke opmerkin­gen, acties en puurheid geven mij het grootste plezier in mijn werk

Als leerkracht ben je onmisbaar

Vanaf 11 mei kunnen basisschoolkinderen weer voor de helft naar school. ,,De coronacrisis heeft vooral de onmisbaarheid van leerkrachten aangetoond. Het lerarentekort is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Soms met een wat negatieve kijk op ons beroep. Een school is een belangrijke plek in een dorp of wijk. Voor veel kinderen een veilige omgeving. Zelfs kinderen die misschien ‘geen zin hebben om naar school te gaan’ missen het nu om ‘gewoon naar school te gaan’. Dat ik daar mijn bijdrage aan mag leveren vind ik een onwijze eer en doe ik met liefde. Ik hoop dat er in de toekomst meerdere mensen geënthousiasmeerd worden voor het beroep. In plaats van dat er negativiteit over verspreid wordt.”

‘Ik loop er niet mee te koop’

Kinderen, collega’s en ouders weten niet allemaal dat Janine in het weekend (en avonden) een echte ondernemer is. ,,Ik loop er niet zo mee te koop. Natuurlijk vertel ik er wel eens wat over. Maar als ik juf ben, ben ik juf. Sommige ouders bestellen wel eens wat bij me, superleuk. Maar ik houd wat dat betreft mijn rol als leerkracht en onderneemster wel gescheiden. Het zou niet goed zijn als ik onder schooltijd bezig ben met mijn bedrijf. De planningtools die er tegenwoordig zijn voor social media zijn dan ook echt een uitkomst voor mij. Zo kan ik ‘s avonds en in het weekend mijn berichten klaar zetten en worden ze automatisch geplaatst waardoor mijn bedrijf toch zichtbaar blijft terwijl ik voor de klas sta.”

"Een ander gaat misschien graag hardlopen, ik richt me op mijn bedrijf. Wel is het soms nog lastig om een goede balans te vinden"

De balans vinden

,,Het runnen van mijn bedrijf en het bijhouden van mijn webshop en social media is nu eenmaal echt mijn passie. Iedere vrije minuut die ik heb ben ik er mee bezig. Ik krijg er energie van. Een ander gaat misschien graag hardlopen of meubeltjes opknappen in z'n vrije tijd, ik richt me op mijn bedrijf. Wel is het soms nog lastig om een goede balans te vinden. Het huishouden en de verbouwing moet ook door blijven gaan. Tijd doorbrengen met familie en vrienden vind ik het fijnste om te doen, dus dat geef ik er zeker niet voor op.”

Janine zou geen van beide bezigheden willen en kunnen missen. ,,Wel wil ik het over een aantal jaar beter verdelen. Niet meer fulltime voor de klas, maar parttime en dan de andere dagen inrichten voor het runnen van mijn bedrijf. De passie en het plezier die ik voor het onderwijs heb, zal ik altijd blijven houden. Helemaal stoppen als leerkracht is zeker niet aan de orde. Ik wil het gewoon blijven combineren met elkaar. Leerkracht zijn en een eigen bedrijf hebben kent vele gelijkenissen. In beide gevallen sta je toch ‘in de belangstelling’. Niet dat dat mijn doel is; maar je laat wel veel van jezelf zien. Ik vind het belangrijk om vooral mezelf te zijn. Van nature ben ik een vrij open persoon. Niet alleen op school, ook in mijn bedrijf.”


24 april 2020 - Op de radio!

Vrijdag 24 april ben ik om 09.05 uur in de live-uitzending geweest van ‘Goedemorgen Elsa’ op Omroep Zeeland. Ik vertelde over waar ik vandaan kom, waar ik woon en wat mij vandaag bezig hield in het rubriek ‘Oe ist noe’. Voor diegene die het gemist hebben; luister hier het fragment terug!